اشتباه در تشخیص اوتیسم : در عصر تیک تاک، خود-تشخیصی سلامت روان و بیماریهای رشدی، از جمله اختلال طیف اوتیسم (ASD)، در بین جوانان رو به افزایش است. برخی از پستها شامل افرادی است که دلایلی را به اشتراک میگذارند که معتقدند خود-تشخیصی آنها معتبر است، در حالی که برخی دیگر شامل متخصصان سلامت روان است که بر اهمیت تشخیص توسط یک ارائه دهنده خدمات تأکید میکنند.
جوزف اوبراین، LCSW، مدیر مرکز سلامت رفتاری در Inspira Health، به Healthline گفت: “خود-تشخیصی همیشه یک کار پرخطر بوده است. رسانههای اجتماعی فقط خطرات بالقوه خود-تشخیصی را افزایش دادهاند.”
اطلاعات نادرست منتشر شده در رسانههای اجتماعی خطرات را افزایش میدهد. در واقع، طبق یک مطالعه منبع معتبر از موسسه اوتیسم A.J. Drexel دانشگاه درکسل، تنها ۲۷٪ از محبوبترین ویدیوهای تیک تاک مربوط به اوتیسم حاوی اطلاعات دقیق بودند. این مطالعه همچنین نشان داد که ۳۲٪ از ویدیوها بیش از حد کلیگویی شدهاند، در حالی که بیش از ۴۱٪ کاملاً نادرست بودهاند. محققان با تجزیه و تحلیل شاخصهای تعامل، از جمله بازدیدها و لایکهای ویدیوهای تیکتاک مرتبط با هشتگ «اوتیسم»، خطرات را بررسی کردند.
محتوای ویدیوهای پربازدید، با تمرکز بر ویدیوهایی که اطلاعاتی در مورد اوتیسم به عنوان یک بیماری، مانند علل آن یا نحوه شناسایی آن، ارائه میدادند، از نظر واقعیت بررسی شدند. سپس ویدیوها بر اساس تطابق اطلاعات موجود در ویدیوها با دانش معتبر فعلی در مورد اوتیسم، به عنوان دقیق، نادرست یا «تعمیم بیش از حد» علامتگذاری شدند.
همین مطالعه گزارش داد که ویدیوهای گمراهکننده و نادرست تقریباً ۱۵۰ میلیون بار مشاهده شدهاند.
در حالی که توجه بیشتر به ASD میتواند باعث حمایت و درک این بیماری و همچنین پذیرش بیشتر تفاوتهای فردی شود، دایان فرانتز، دکترای روانشناسی کودکان در بیمارستان کودکان نیواورلئان، گفت که اطلاعات گمراهکننده آنلاین و در رسانههای اجتماعی مضر است. او به Healthline گفت: «تمایل به جستجوی تشخیصی برای توضیح هرگونه تغییر در شخصیت و رفتار، مانع از پذیرش تنوع طبیعی در بین کودکان و بزرگسالان میشود و اهمیت زندگی با یک اختلال قابل توجه را که بر بسیاری از جنبههای زندگی فرد تأثیر میگذارد، به حداقل میرساند.»
- خطرات اطلاعات نادرست اوتیسم در رسانههای اجتماعی
- کارشناسان نگرانیهای زیر را در مورد اطلاعات نادرست در مورد ASD به اشتراک میگذارند.
تشدید خودآزمایی نادرست
اشتباه در تشخیص اوتیسم : فرانتس گفت: استفاده از ارزیابیهای استاندارد شده توسط متخصصان، یکپارچگی سیستم تشخیصی را حفظ میکند و تضمین میکند که افراد صحیح شناسایی شوند. او گفت: «خطرات خودآزمایی اساساً این است که احتمالاً نادرست است و به فرد اجازه نمیدهد واجد شرایط دریافت خدمات مورد نیاز برای حمایت از او در تمام جنبههای زندگیاش باشد.» (منبع)
لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید