تشخیصهای اشتباه رایج اختلال دوقطبی : اختلال دوقطبی معمولاً به اشتباه به عنوان افسردگی اساسی تشخیص داده میشود زیرا دورههای افسردگی علائم مشترکی با افسردگی اساسی دارند.
این علائم عبارتند از:
- احساس مداوم غم، بیحسی و بیحالی
- از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که معمولاً از آنها لذت میبرید
- خوابیدن بیشتر یا کمتر از حد معمول
- تغییر در اشتها و وزن
- خستگی
دوره افسردگی معمولاً اولین دورهای است که با اختلال دوقطبی تجربه میکنید: اگر قبل از تجربه یک دوره شیدایی به دنبال درمان باشید، علائم شما ممکن است به عنوان افسردگی اساسی تعبیر شود.
اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی
برخی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، به ویژه در طول یک دوره شیدایی، دچار روانپریشی میشوند. یک مطالعه قدیمیتر مربوط به سال ۲۰۰۰ نشان میدهد که ۵۰٪ از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دچار روانپریشی میشوند. در نتیجه، افراد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است مبتلا به اسکیزوفرنی تشخیص داده شوند و برعکس.
روانپریشی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- توهمات
- هذیانها
- افکار نامنسجم یا غیرمنطقی
- صحبتهایی که به نظر نامرتبط یا غیرمنطقی میآیند
- کمبود هوشیاری
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ افرادی را که اختلال دوقطبی نوع یک با ویژگیهای روانپریشی داشتند، بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که ۳۱٪ از شرکتکنندگان مبتلا به اختلال دوقطبی (منبع معتبر) به اشتباه تشخیص داده شدهاند. برخی از آنها به اشتباه مبتلا به اسکیزوفرنی تشخیص داده شدند.
اختلال دوقطبی و اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
در طول دورههای شیدایی، ممکن است علائمی مشابه GAD را تجربه کنید.
این علائم عبارتند از:
- اضطراب
- آشفتگی/تحریکپذیری
- بیشفعالی/بیقراری
- مشکل در خواب
تحقیقات اخیر نشان میدهد که افراد مبتلا به GAD ممکن است خلق و خوی ناپایدار یا بیشفعالی نیز داشته باشند. این ممکن است به اشتباه به عنوان اختلال دوقطبی تشخیص داده شود.
اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت مرزی (BPD)
افراد مبتلا به BPD میتوانند علائمی مشابه اختلال دوقطبی را تجربه کنند. این همپوشانی میتواند منجر به تشخیص اشتباه شود. برای مثال، یک مطالعه نشان داد که تقریباً ۴۰٪ از افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی (BPD) به اشتباه مبتلا به اختلال دوقطبی نوع دو تشخیص داده شدهاند.
علائم همپوشانی عبارتند از:
- احساسات شدید
- رفتار تکانشی
- افکار یا اقدامات خودکشی
تشخیصهای اشتباه رایج اختلال دوقطبی : علاوه بر این، افراد مبتلا به BPD ممکن است تغییرات ناگهانی در خلق و خو، باورها یا روابط خود را تجربه کنند. این تغییر ناگهانی ممکن است به اشتباه به عنوان ورود یا خروج آنها از یک دوره افسردگی یا شیدایی تعبیر شود. (منبع)
لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید