عواقب تشخیص نادرست اختلال دوقطبی : تشخیصهای اشتباه سلامت روان میتوانند مضر باشند. بدون تشخیص صحیح، افراد ممکن است در دریافت درمانی که واقعاً به آن نیاز دارند، دچار مشکل شوند. وضعیت آنها ممکن است در حالی که برای اختلالی که ندارند درمان میشوند، بدتر شود. این تجربه همچنین میتواند ناامیدکننده باشد. اگر در برنامه درمانی فعلی خود پیشرفت کمی داشته باشید یا هیچ پیشرفتی نداشته باشید، ممکن است احساس بیانگیزگی کنید.
علاوه بر این، تجویز داروی اشتباه سلامت روان میتواند علائم شما را بدتر کند. به عنوان مثال، برخی از داروهای ضد افسردگی میتوانند دورههای شیدایی شما را بدتر کنند. به طور مشابه، داروی دوقطبی میتواند عوارض جانبی داشته باشد. به عنوان مثال، لیتیوم میتواند باعث حالت تهوع و استفراغ شود. اگر از دارو سود میبرید، این عوارض جانبی میتواند ارزشش را داشته باشد. اما اگر به اشتباه اختلال دوقطبی در شما تشخیص داده شده باشد، ممکن است بدون اینکه به شما کمکی کند، به بدن شما آسیب برساند.
اگر فکر میکنید تشخیص اشتباه دوقطبی دارید، چه باید بکنید؟
اگر فکر میکنید تشخیص اشتباه داده شده است، صحبت با یک متخصص مراقبتهای سلامت روان را در نظر بگیرید.
ممکن است بخواهید با مراجعه به تیم درمانی فعلی خود (مثلاً پزشک عمومی، درمانگر یا روانپزشک) شروع کنید. حتماً موارد زیر را انجام دهید: توضیح دهید که چرا فکر میکنید بیماری شما اشتباه تشخیص داده شده است
جزئیات سابقه پزشکی شخصی خود را ارائه دهید
جزئیات سابقه پزشکی خانواده خود را ارائه دهید
هرگونه علائم تشخیص اشتباه دوقطبی را که مشاهده کردهاید، شرح دهید
نوشتن جزئیات از قبل میتواند مفید باشد تا هیچ اطلاعات مهمی را فراموش نکنید.
اگر احساس نمیکنید که تیم درمانی شما نگرانیهای شما را جدی میگیرد، میتوانید برای دریافت نظر دوم با سایر متخصصان تماس بگیرید. صحبت با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی روان که در کار با افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تجربه دارد را در نظر بگیرید.
نکته آخر
عواقب تشخیص نادرست اختلال دوقطبی : از آنجا که اختلال دوقطبی علائمی مشابه سایر بیماریهای روانی دارد، ممکن است اشتباه تشخیص داده شود. یک نشانه رایج تشخیص اشتباه دوقطبی این است که در درمان فعلی خود پیشرفت کمی دارید یا اصلاً پیشرفتی ندارید. اگر فکر میکنید بیماری شما به اشتباه تشخیص داده شده است یا متوجه علائم تشخیص اشتباه اختلال دوقطبی شدهاید، صحبت با تیم درمانی خود یا دریافت نظر دوم از یک متخصص سلامت روان دیگر را در نظر بگیرید. (منبع)
لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید