سرطان

عوامل خطر سرطان سینه

عوامل خطر سرطان سینه

عوامل خطر سرطان سینه : عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند عبارتند از: سابقه خانوادگی سرطان سینه. اگر والدین، خواهر و برادر یا فرزند شما سرطان سینه داشته باشند، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می‌یابد. اگر خانواده شما سابقه ابتلا به سرطان سینه در سنین پایین را داشته باشد، این خطر بیشتر است. همچنین اگر چندین عضو خانواده شما مبتلا به سرطان سینه باشند، این خطر بیشتر است. با این حال، اکثر افرادی که به سرطان سینه مبتلا می‌شوند، سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.

سابقه شخصی سرطان سینه. اگر در یک سینه خود سرطان داشته‌اید، خطر ابتلا به سرطان در سینه دیگر شما افزایش می‌یابد. سابقه شخصی بیماری‌های سینه. برخی از بیماری‌های سینه، نشانگر خطر بالاتر ابتلا به سرطان سینه هستند. این بیماری‌ها شامل کارسینوم لوبولار درجا، که به آن LCIS نیز گفته می‌شود، و هیپرپلازی آتیپیک سینه است. اگر بیوپسی سینه شما یکی از این بیماری‌ها را نشان داده باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می‌یابد.

شروع پریود در سنین پایین‌تر. شروع پریود قبل از ۱۲ سالگی، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. شروع یائسگی در سنین بالاتر. شروع یائسگی پس از ۵۵ سالگی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. زن بودن. زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. هر کسی با مقداری بافت سینه متولد می‌شود، بنابراین هر کسی می‌تواند به سرطان سینه مبتلا شود.

بافت متراکم سینه. بافت سینه از بافت چربی و بافت متراکم تشکیل شده است. بافت متراکم از غدد شیری، مجاری شیری و بافت فیبری ساخته شده است. اگر سینه‌های متراکمی دارید، بافت متراکم‌تری نسبت به بافت چربی در سینه‌های خود دارید. داشتن سینه‌های متراکم می‌تواند تشخیص سرطان سینه را در ماموگرافی دشوارتر کند. اگر ماموگرافی نشان داد که سینه‌های متراکمی دارید، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می‌یابد. با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد آزمایش‌های دیگری که ممکن است علاوه بر ماموگرافی برای بررسی سرطان سینه انجام دهید، صحبت کنید.

نوشیدن الکل. نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد. داشتن اولین فرزند در سن بالاتر. زایمان اولین فرزند پس از ۳۰ سالگی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. باردار نبودن. یک یا چند بار باردار شدن خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد. باردار نشدن این خطر را افزایش می‌دهد. افزایش سن. خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می‌یابد. تغییرات ارثی DNA که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. برخی از تغییرات DNA که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهند، می‌توانند از والدین به فرزندان منتقل شوند. شناخته‌شده‌ترین تغییرات BRCA1 و BRCA2 نامیده می‌شوند. این تغییرات می‌توانند خطر ابتلا به سرطان سینه و سایر سرطان‌ها را به میزان زیادی افزایش دهند، اما همه افراد دارای این تغییرات DNA به سرطان مبتلا نمی‌شوند. (منبع)

لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *