تناسب اندام و تغذیه

درمان پایین بودن پلاکت خون چیست؟

درمان پایین بودن پلاکت خون چیست؟

درمان پایین بودن پلاکت خون چیست؟ گزینه‌های درمانی برای تعداد کم پلاکت‌ها می‌تواند متفاوت باشد. پزشک یا متخصص شما بر اساس علت اصلی و شدت بیماری شما، درمان مناسب برای تعداد کم پلاکت‌ها را تعیین می‌کند. اگر بیماری خفیف باشد، ممکن است پزشک شما صرفاً شما را تحت نظر بگیرد. اگر تعداد کم پلاکت‌های شما شدیدتر باشد، ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشید. گزینه‌های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تزریق خون یا پلاکت
  • تغییر داروهایی که باعث کاهش تعداد پلاکت‌ها می‌شوند
  • تجویز استروئیدها، ایمونوگلوبولین یا سایر داروهایی که سیستم ایمنی بدن شما را سرکوب می‌کنند
  • جراحی برداشتن طحال

مدیریت

اگر در معرض خطر ابتلا به کاهش تعداد پلاکت‌ها هستید، برنامه‌ریزی منظم برای ویزیت پزشک به شما کمک می‌کند تا به علائم و نشانه‌های احتمالی توجه کنید. به پزشک خود در مورد هرگونه مکمل یا دارویی که مصرف می‌کنید اطلاع دهید. همچنین، توجه داشته باشید که برخی از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن و آسپرین می‌توانند خون شما را رقیق کنند. در صورت امکان، از فعالیت‌هایی مانند ورزش‌های تماسی که شما را در معرض خطر آسیب‌های خونریزی دهنده قرار می‌دهند، خودداری کنید یا در مورد اقدامات ایمنی با پزشک خود صحبت کنید.

اگر طحال شما برداشته شده است، مراقب علائم احتمالی عفونت باشید – زیرا برداشتن طحال می‌تواند خطر را افزایش دهد – و در صورت احساس بیماری یا تب، به پزشک مراجعه کنید.

غربالگری و پیشگیری

دلایل زیادی وجود دارد که پزشک شما ممکن است برای تعداد کم پلاکت غربالگری کند. در برخی موارد، یک آزمایش خون معمول ممکن است نشان دهد که سطح پلاکت شما پایین است. اگر به دلیل یک بیماری زمینه‌ای یا سابقه پزشکی در معرض خطر ابتلا به تعداد کم پلاکت هستید، متخصص مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است اقدامات پیشگیرانه را توصیه کند. این اقدامات ممکن است شامل موارد زیر باشد: اجتناب از فعالیت‌هایی با خطر بالای خونریزی یا کبودی (مانند ورزش‌های تماسی)

  • محدود کردن مصرف الکل
  • ایجاد تغییرات در رژیم غذایی
  • قطع یا تغییر داروهایی که بر پلاکت‌ها تأثیر می‌گذارند، از جمله آسپرین و ایبوپروفن
  • دریافت انواع خاصی از واکسن
  • اجتناب از مواد شیمیایی سمی

عوارض

در صورت عدم درمان، تعداد کم پلاکت می‌تواند بسیار جدی باشد زیرا می‌تواند باعث خونریزی داخلی مغز یا روده شود. در بدترین موارد، این حتی ممکن است باعث مرگ شود. به همین دلیل است که اگر فکر می‌کنید در معرض خطر هستید، مراجعه به پزشک ضروری است. (منبع)

لطفا مقالات مرتبط دیگر را مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *